Snijvoeg of snijwerk

Van Dooren B.V. is onder andere gespecialiseerd in de snijvoeg, ook wel snijwerk genoemd. Deze ambachtelijke snijvoeg komt vooral voor bij monumentale panden. Met ruim veertig jaar ervaring zijn wij vakkundig in het renoveren van gevels met de snijvoeg. We kunnen de snijvoeg uiteraard ook bij nieuwbouw toepassen.

Ook de knipvoeg is een ambachtelijke voegsoort. Het verschil is dat de knipvoeg een paar millimeter buiten de stenen steekt, de snijvoeg ligt in lijn met de stenen. Beide voegen hebben een facetrandje.

Gevelrenovatie monumentenzorg

Bij de renovatie van monumenten wordt verwacht dat het gebouw zo oorspronkelijk mogelijk blijft om zijn historische waarde te behouden. Daar hoort de authentieke snijvoeg bij. Er is kennis en kunde nodig om de restauratie van een monumentale gevel goed uit te voeren. We gebruiken speciale mortel voor snijvoegen, die zoveel mogelijk lijkt op de mortel die vroeger gebruikt werd.

Voegwerk herstellen

Bij een gemetselde muur let je vooral op de stenen. Behalve bij slecht voegwerk, dat valt direct op. Voegwerk heeft namelijk zowel een uiterlijke als een bouwtechnische functie. Naast dat het mooi is als het voegwerk bij de stenen past qua kleur en stijl, is het ook belangrijk dat de voegen hard genoeg en duurzaam zijn. Wij kunnen alle voegsoorten in diverse kleuren aanbrengen.

Voegen verwijderen doen we in de meeste gevallen met pneumatische voeg-bikhamers. Het is echter afhankelijk van de voegsoort en de gevel welk gereedschap juist is.

Contact

Heeft u vragen over voegen? Of bent op zoek naar een specialist in snijvoegen? Neem contact met ons op, we helpen u graag verder.