Veiligheid en VCA

Van Dooren B.V. zorgt ervoor dat het werk veilig gebeurt, voor zowel medewerkers als de omgeving. Met ons VCA-certificaat verzekeren we onze opdrachtgevers ervan dat we ons werk veilig uitvoeren en dat we onze medewerkers hiervoor bijscholen. We garanderen zo een goed resultaat. Ook hierin doen we graag die ene stap extra, want goede werkomstandigheden zijn de basis voor goed werk.

Veiligheid, Gezondheid en Milieu

We zijn VCA gecertificeerd. VCA staat voor Veiligheid-Gezondheid-Milieu Checklist Aannemers. Hiervoor moeten we voldoen aan een veelzijdig programma waarmee we de veiligheid en het welzijn van onze medewerkers waarborgen. Zo kunnen we onze opdrachtgevers ervan verzekeren dat veiligheid bij ons hoog in het vaandel staat.

Onze medewerkers hebben bijvoorbeeld een opleiding Basisveiligheid gevolgd, wat bestaat uit kennis over wet- en regelgeving, het herkennen van onveilige situaties en hoe te handelen bij ongevallen. Ze worden eens in de zoveel tijd bijgeschoold op het gebied van steigerbouw, EHBO en veilig werken. Onze materialen worden regelmatig onderworpen aan een uitgebreide keuring.

Veiligheid steigers

We voeren veiligheid in alles door. Vandaar dat wij gebruik maken van ’s werelds meest gecomplimenteerde Layher Blitz systeemsteigers, eventueel afgeschermd met netten. Naast het voordeel van maatvaste onderdelen (wat altijd zo is bij systeemsteigers) onderscheidt de snelle, gemakkelijke en vooral veilige montage zich van andere systeemsteigers. Ook de rolsteigers die we gebruiken, van het merk Skyworks, voldoen aan alle Europese normen en eisen.

Naast ons VCA certificaat hebben we meer certificaten en keurmerken.