Knipvoeg of knipwerk

Van Dooren B.V. is gespecialiseerd in ambachtelijk voegwerk, waaronder de knipvoeg, ook wel knipwerk genoemd. Deze opvallende voeg wordt met een speciale mortel aangebracht, die we vervolgens net buiten de steen knippen tot de karakteristieke facetrandjes. Hierin verschilt de knipvoeg van de snijvoeg, die in lijn ligt met de stenen.

Voegwerk voegt naast de bouwtechnische functie ook uiterlijke waarde toe. Zeker als het gaat om deze ambachtelijke knipvoeg. We komen ze vaak tegen bij monumentale panden of in jaren dertig woonwijken. Als we deze voegen mogen restaureren is het de kunst om het karakter van de knipvoeg te behouden en tegelijkertijd duurzaamheid te waarborgen. We kunnen de knipvoeg uiteraard ook bij nieuwbouw toepassen.

Gevel voegen

Wij houden niet van half werk, daarom verzorgen we alles rondom voegwerk en gevelrenovatie zelf. Onze voegers zijn enthousiaste vakmensen die hun taak van begin tot eind goed willen uitvoeren. We verwijderen oud voegwerk, maken mortel die bij de stenen past en we ruimen na het voegen alle rommel weer op.

Voegwerk beïnvloedt veel factoren. Naast de uiterlijke waarde hebben voegen ook een duurzame functie. Ze zorgen voor de weerbaarheid van de gevel doordat de voegen zich aan de stenen hechten en het achterliggende metselwerk beschermen.

Ervaren professional

Vakkundig voegwerk voegt iets toe. Zoekt u een specialist in voegwerk en gevelrenovatie? Voor een monumentaal pand of voor groot onderhoud van complete clusters woningen? Aannemer, vastgoedbeheerder of woningbouwvereniging, iedereen vindt bij ons de aandacht en de kwaliteit die wij al ruim veertig jaar hoog houden.

Wilt u weten wat we voor u kunnen doen? Neem contact met ons op, we helpen u graag verder.