HeliBar wapening

Met HeliBar wapening kunnen we gescheurd metselwerk herstellen zodat de scheuren niet meer terugkomen. Hierdoor hoeven er geen grote stukken metselwerk vervangen te worden en blijft het metselwerk er toch goed uit zien. Een kostenbesparende oplossing.

Verder kan met HeliBar wapening ook een lateifunctie gecreëerd worden boven kozijnen. Dat is een draagconstructie die we aanbrengen boven wanddoorbrekingen, zoals ramen of deuren, waardoor het gewicht van de muur overgebracht wordt op de gedeelten naast de wanddoorbreking.

Waarom HeliBar wapening?

Als metselwerk scheurt dan neemt de spanning in de muur af. Om deze spanning, en daarmee ook de stevigheid, in de muur terug te brengen, plaatsen we HeliBar wapening. HeliBars zijn wokkelvormige roestvrijstalen staven. Voor het aanbrengen van HeliBars frezen we een sleuf in de lintvoeg, waar de staaf in past. Door de wokkelvorm zijn HeliBars sterk en flexibel, ze vangen beweging en belasting in het metselwerk op en verstevigen zo de muur.

Aanbrengen HeliBar wapening

Bij scheuren frezen we elke vierde lintvoeg eruit, waarna we de voeg grondig schoonspoelen voor een goede hechting van de mortel waarmee we de gleuf achteraf dichtmaken. In de uitgefreesde voeg brengen we een bedding van krimpvrije mortel aan (HeliBond). Daarin plaatsen we de wokkelvormige HeliBar. Eventueel brengen we daarover nog een laag HeliBond aan.

Tenslotte voegen we de gewapende sleuf met een voegmortel die bij het bestaande voegwerk past en werken we de stenen bij in dezelfde kleur specie. Zo zijn de herstelwerkzaamheden volledig weggewerkt.

Vakkundige renovatie

Van Dooren B.V. heeft ruim veertig jaar ervaring met het renoveren van gevels. Onze vakkundige mensen zoeken altijd naar de juiste oplossing, die kostenbesparend is én het gewenste resultaat oplevert. Door onze brede, maar gespecialiseerde, kennis en kunde omtrent gevelwerk, weten we in elke situatie welke behandeling de beste is.

Aanbrengen van helibar wapening

Helibar wapening aanbrengen 1
Bij scheuren wordt om de 4 lintvoegen de lintvoeg uitgefreesd. Daarna wordt de voeg grondig schoongespoeld om een goede hechting te krijgen.
Helibar wapening aanbrengen 2
In de uitgefreesde voeg wordt een bedding van krimpvrije mortel (HeliBond) aangebracht.

Helibar wapening aanbrengen 3
In deze bedding wordt een wokkelvormige rvs HeliBar staaf geplaatst. Hier overheen wordt eventueel nog een laag HeliBond aangebracht.

Helibar wapening aanbrengen 4
Tenslotte wordt de gewapende sleuf afgevoegd met een voegmortel overeenkomstig het bestaande voegwerk. De stenen worden bijgewerkt in specie op kleur.

Wilt u weten wat we voor u kunnen doen?

Neem contact met ons op, we helpen u graag verder.