Vakkundig voegwerk voegt iets toe

Vaak wordt er langsheen gekeken, het voegwerk in een gemetselde muur. Toch bepaalt voegwerk het beeld van uw woning of bedrijfspand. Verweerd voegwerk ziet er gauw vervallen uit. Van Dooren B.V. vervangt verweerd voegwerk of herstelt voegwerk dat niet goed is uitgevoerd, we kunnen oude voegen stofarm uithakken. Bij nieuwbouw zorgen we ervoor dat het voegwerk in één keer goed gebeurt. Vakkundig voegwerk voegt iets toe.

Voegen zijn er in vele varianten. Zo kennen we onder andere platvolle voegen, snijvoeg, knipvoeg, terugliggende voeg en de schaduwvoeg. De verschillen zijn vooral zichtbaar in het uiterlijk. Ook de hardheid verschilt per voegsoort. Afhankelijk van uw wensen en het project bepalen we welke voegsoort toegepast wordt.

Duurzaam voegwerk

Voor duurzaam voegwerk zijn verschillende voorwaarden van belang. Zoals een juiste samenstelling van de voegmortel. Een uitgebalanceerd zandpakket en opbouw van de mortel zijn bepalend voor de kwaliteit. Bij het voorbereiden en nabehandelen maakt vakmanschap alle verschil.

Na het aanbrengen van de voegspecie is het nodig om deze te verdichten. De specie moet dicht in de voeg gedrukt worden, zodat het optimaal hecht. Het is belangrijk om hier tijd voor te nemen. Nieuw voegwerk vraagt om nabehandeling voor het beste resultaat. Het kan gauw uitdrogen waardoor de mortel niet goed uithardt.

Vakkundig voegwerk

Vakkundige voegers

Uiteindelijk draait duurzaam voegwerk om vakmanschap. Onze voegers verstaan hun vak. Ze kennen de invloed van weersomstandigheden op voegwerk. Ze weten welke voeg bij welke soort steen past, hoe ze een voeg moeten verdichten en goed moeten laten uitharden. Kortom, u kunt ervan op aan dat onze voegers het werk naast kostenefficiënt ook duurzaam uitvoeren.

Bent u op zoek naar vakkundig voegwerk?

Neem contact met ons op, we helpen u graag verder met u vragen.