Schoorsteenrenovatie

Doordat schoorstenen in weer en wind staan worden de voegen poreus en komen er scheuren in het lood, op den duur is de schoorsteen toe aan renovatie. Soms is het voldoende om de schoorsteen alleen opnieuw te voegen, soms is het nodig om ook het lood te vervangen. Daarom inspecteren we de schoorsteen altijd vooraf, zodat we kunnen inschatten welke werkzaamheden nodig zijn om uw schoorsteen te renoveren.

Als het lood vervangen moet worden, is het de meest gebruikte manier om dit in de lintvoeg aan te brengen. De schoorsteen wordt weerbaarder door deze te impregneren en de kop met Inertol te behandelen. Zo kan de schoorsteen er weer jaren tegenaan.

Waarom een schoorsteen renoveren?

Lood wordt door de jaren heen dunner en kan op den duur scheuren. Door het lood is de overgang tussen schoorsteen en dak waterdicht, als het lood scheurt ontstaat er dus lekkage. Ook het voegwerk van een schoorsteen kan beschadigd raken, waardoor het onderliggende metselwerk broos wordt. Stenen kunnen dan losraken. Zoiets wilt u natuurlijk voorkomen. Laat daarom uw schoorsteen renoveren.

Totaaloplossing schoorstenen renoveren

Van Dooren B.V. heeft ruime ervaring met het renoveren van gevels en schoorstenen. We kunnen het bijkomende voegwerk zelf uitvoeren. Alle benodigde kennis en materieel hebben we in huis, zoals een eigen daksteiger. We bieden u hiermee een totaaloplossing aan voor het renoveren van uw schoorsteen.

Wilt u weten wat we voor u kunnen doen?

Neem contact met ons op, we helpen u graag verder.