Stofarm uithakken

Het stofarm uithakken van voegen is een specialistische klus die deskundige uitvoering vereist, het is belangrijk dat het metselwerk onbeschadigd blijft. In sommige gevallen is het beter om de voegen uit te slijpen. We hebben uitgebreide ervaring met het stofarm uithakken en slijpen van voegen, ook van oudere monumentale panden.

We hanteren twee manieren om voegen stofarm uit te hakken: met water of met een stofzuiger. Beide systemen koppelen we aan onze pneumatische hakhamers of slijptol. Als we uithakken met water dan wordt het vrijkomende stof automatische bevochtigd, zodat het geen kans krijgt om rond te dwarrelen. De stofzuiger zuigt het vrijkomende stof direct op. Welke methode we toepassen is afhankelijk van het project.

Voegen uithakken of slijpen?

Een gespecialiseerd bedrijf als Van Dooren B.V. heeft de nodige expertise om het uithakken of slijpen van voegen verantwoord uit te voeren. We letten er altijd op dat de voeg voldoende diep uitgehakt wordt, in ieder geval tot op de gezonde metselspecie. Tijdens het uithakken kunnen we eventueel ook alle kapotte stenen vervangen.

Voegen die niet zacht of breed genoeg zijn om uit te hakken worden uitgeslepen. Uitslijpen vergt meer tijd, maar geeft wel het beoogde resultaat.

Eén van de belangrijkste redenen om voegen stofarm uit te hakken is om de uitstoot van kwartsstof te verminderen, wat schadelijk is voor de gezondheid. Ook zullen omwonenden geen overlast meer hebben van de grote hoeveelheid stof die anders achterblijft.

Voegen verwijderen en reinigen

Uithakken is in veel gevallen de eerste fase van het renovatieproces. Vervolgens kunnen we de gevel van het pand grondig reinigen, zodat er weer een gezond hechtvlak ontstaat voor de nieuwe voeg, die op dat moment opnieuw aangebracht kan worden.

Wilt u weten wat we voor u kunnen doen?

Neem contact met ons op, we helpen u graag verder.