Snijvoeg en knipvoeg

Van Dooren B.V. is onder andere gespecialiseerd in de snijvoeg en knipvoeg, ook wel snijwerk en knipwerk genoemd. Deze ambachtelijke voegsoorten komen vooral voor bij monumentale panden. Met ruim veertig jaar ervaring zijn wij vakkundig in het renoveren van gevels met de snijvoeg en de knipvoeg. We kunnen deze voegen uiteraard ook bij nieuwbouw toepassen.

Het verschil tussen de snijvoeg en de knipvoeg is dat de knipvoeg een paar millimeter buiten de stenen steekt, terwijl de snijvoeg in lijn ligt met de stenen. Beide voegen hebben een facetrandje.

Gevelrenovatie monumentenzorg

Bij de renovatie van monumenten wordt verwacht dat het gebouw zo oorspronkelijk mogelijk blijft om zijn historische waarde te behouden. Daar hoort de authentieke snijvoeg of knipvoeg bij. Er is kennis en kunde nodig om de restauratie van een monumentale gevel goed uit te voeren, die is vooral door ervaring te verkrijgen. We gebruiken bijvoorbeeld speciale mortel voor snijvoegen en knipvoegen, die zoveel mogelijk lijkt op de mortel die oorspronkelijk gebruikt werd.

Snij-Knipvoeg

Voegwerk herstellen

Bij een gemetselde muur let je vooral op de stenen. Behalve bij slecht voegwerk, dat valt direct op. Voegwerk heeft namelijk zowel een uiterlijke als een bouwtechnische functie. Naast dat het mooi is als het voegwerk bij de stenen past qua kleur en stijl, is het ook belangrijk dat de voegen hard genoeg en duurzaam zijn. Wij kunnen alle voegsoorten in diverse kleuren aanbrengen.

Voegen verwijderen doen we in de meeste gevallen met pneumatische voeg-bikhamers. Het is echter afhankelijk van de voegsoort en de gevel welk gereedschap juist is.

Heeft u vragen over snijvoegen of knipvoegen?

Bent op zoek naar een specialist die deze voegen kan aanbrengen? Neem contact met ons op, we helpen u graag verder.