Gevel reinigen met koud water

Om vuil in de toplaag van een gevel te verwijderen reinigen we deze met koud water. Veel soorten vervuiling zijn te verwijderen met koud water, zoals lichte groenaanslag. Het is dan niet nodig, of zelfs af te raden, om de gevel diep te reinigen. Afhankelijk van de steensoort en de hardheid van het voegwerk stellen we de druk in waarmee we het water op de muur spuiten.

In geval van graffiti of andere verontreiniging die zich diep in de stenen en het metselwerk nestelt raden we aan om de muur te reinigen met behulp van onze stoomcleaner. Het stoom wordt met hogedruk op de stenen gespoten, waardoor het tot diep in de poriën van de gevel doordringt. Dit is een grondige manier van reinigen die een vakkundige aanpak vereist.

Groene aanslag op gevels

Koud water stralen is zeer effectief bij groene aanslag op gevels. Groenaanslag, zoals mossen en algen, komt vooral op gevels voor waar weinig zon op schijnt. Vaak zijn dit de gevels aan de noord- of westkant, of gevels die omgeven zijn met bomen en struiken die het zonlicht opvangen. Door groenaanslag kan een muur minder goed ademen, er kunnen schimmels ontstaan, waardoor het metselwerk zal beschadigen.

Gevelreiniging koud water

Lichte groenaanslag kunnen we eenvoudig verwijderen met koud water. Als het groen erg vast op de gevel zit kan reinigen met stoom een betere oplossing zijn. We kunnen u hoe dan ook helpen, bij een beginnende groene aanslag, of bij een aanslag die grondige reiniging vereist. Voordat we reinigen komen we bij u langs om de vervuiling in te schatten, zodat we de meest efficiënte behandeling kunnen toepassen.

Vakkundige gevelreiniging

Van Dooren B.V. heeft ruime ervaring met het reinigen en onderhouden van gevels. Er komt veel bij kijken om een gevel goed te reinigen, zonder de ondergrond te beschadigen, en toch met een duurzaam resultaat te eindigen. Onze vakkundige werknemers zijn bedreven in het vinden van de juiste oplossing, die naast kostenefficiënt, ook het resultaat oplevert dat u verwacht.

Wilt u weten wat we voor u kunnen doen?

Neem contact met ons op, we helpen u graag verder.