Platvol voegen

Er zijn verschillende platvolle voegen, elk geven ze een andere uitstraling aan uw gevel. Welke voeg we toepassen verschilt per project, afhankelijk van uw wensen en de bouw bepalen we welke voeg het beste resultaat geeft.

Geborstelde voegen

Voor de geborstelde platvolle voeg bewerkt de voeger de aangebrachte mortel met een borstel, waardoor een ruwe structuur ontstaat. Het aanbrengen van deze voeg is minder arbeidsintensief dan de gladde platvolle voeg.

Gladde platvolle voegen

Gladde platvolle voegen worden in lijn met de stenen gladgestreken. De voeger drukt de specie hard aan waardoor een hoge verdichting ontstaat. Met de juiste speciesamenstelling en een vakkundige uitvoering levert deze voeg een strak en duurzaam resultaat op. Ze komen veel voor bij particuliere woningen of complete clusters woningen van een woningbouwvereniging.

Platvolle voeg

Terugliggende voegen

De terugliggende voeg ligt iets binnen de stenen en is de meest voorkomende voegsoort. Deze voeg lijkt erg op de platvolvoeg, maar hier ligt het voegwerk iets terug binnen de stenen. De lintvoegen en de stootvoegen liggen even ver terug. Hierdoor ontstaat een lichte schaduwwerking in de muur, waardoor het beeld levendiger wordt. En het karakter van de steen wordt extra geaccentueerd.

Duurzaam voegwerk

Voor de duurzaamheid van de voeg is niet alleen het type voeg van invloed, ook zuren in de ondergrond beïnvloeden de uitharding van de mortel. Naast het uiterlijke aspect is de keuze voor welke voeg het beste is ook afhankelijk van het technische aspect. Vakkundig voegwerk voegt iets toe.

Wilt u meer weten over voegsoorten?

Wilt u meer weten over voegsoorten, of heeft u interesse in ons voegwerk? Neem contact met ons op, we helpen u graag verder.