Lood vervangen

Van Dooren B.V.is vakkundig in het vervangen van lood in gevels en schoorstenen. Lood plaatsen is een eeuwenoude manier om de aanhechting tussen onderdelen van een gebouw waterdicht of waterkerend te maken. Zoals bij een aanbouw of een plat dak, of bij schoorstenen of dakkapellen. Lood vervangen is vakkundig werk dat grote invloed heeft op de duurzaamheid van een woning of pand.

Door de jaren heen slijt lood, het wordt dunner en kan gaan scheuren. Slecht lood, te dun lood of gescheurd lood leidt tot lekkage. Dan hebben we het nog niet eens over de manier waarop het is aangebracht. Lood vervangen is vakwerk.

Hoe vervangen we lood?

We kunnen lood op twee manieren vervangen. Bij de eerste manier vervangen we het lood tot op het binnenblad. Hiervoor hakken we twee of drie lagen stenen uit de buitenmuur waarna we het oude lood verwijderen. Dan maken we het nieuwe lood op het binnenblad vast en metselen we de stenen weer in. Ten slotte voegen we dit in een kleur die overeenkomt met het bestaande voegwerk. Deze methode hanteren we het meest bij aanbouwen met platte daken.

De tweede manier is eenvoudiger en goedkoper. Hierbij snijden we het oude lood af en frezen we de lintvoeg eruit. Vervolgens brengen we het nieuwe lood aan en zetten we dat vast net een loodklem. Ten slotte voegen we de lintvoeg vakkundig dicht, uiteraard in de kleur die overeenkomt met het bestaande voegwerk. Deze manier van lood vervangen is bijna altijd van toepassing op schoorstenen.

Vakkundig in renovatie van gevels

Van Dooren B.V.is vakkundig in renovatie van gevels, waaronder het vervangen en plaatsen van lood. Onze vakmensen hebben de vaardigheid om hun werk kostenefficiënt én duurzaam uit te voeren. Naast het vervangen van lood kunnen we het voegwerk ook zelf uitvoeren. We hebben alle nodige materialen en kennis in huis om uw klus te klaren.

Wilt u weten wat we voor u kunnen doen?

Neem contact met ons op, we helpen u graag verder.