Hydrofoberen door impregneren

Bescherm uw gevel tegen verweren door deze te laten hydrofoberen (waterafstotend maken), dit verlengt de levensduur en verbetert de isolatie van uw gevel. Met hydrofoberen en impregneren wordt eigenlijk hetzelfde bedoeld: een muur waterafstotend maken zodat deze beschermd blijft tegen weersinvloeden. Vocht veroorzaakt schade en is een kweekbodem voor algen en mossen.

Feitelijk spreken we van ‘hydrofoberen door te impregneren met een waterafstotend middel’. In elk geval levert het impregneren van uw gevel veel voordelen op. Vochtschade blijft beperkt, uw gevel blijft er schoon en netjes uitzien en u bespaart kosten.

Hydrofoberen verhoogt de duurzaamheid van gevels

Een gevel hydrofoberen verhoogt de duurzaamheid ervan doordat er minder sprake is van vervuiling. Er is zo minder kans op scheuren in de stenen en het metselwerk. Water krijgt geen kans om door te dringen tot in de stenen en in de voegen, waardoor vuil ook aan de oppervlakte blijft. Hierdoor is uw gevel ook makkelijker te reinigen. In sommige gevallen bespaart u met hydrofoberen ook op energiekosten, doordat een droge gevel beter isoleert.

U wilt dat uw gevel er goed uit blijft zien? Laat uw gevel dan niet alleen reinigen, kies ervoor om uw gevel vervolgens ook waterafstotend te laten maken zodat ook vuil minder kans heeft om erin door te dringen. Vervuiling zorgt niet alleen voor een minder fraai uiterlijk, het is ook schadelijk voor het steen en het metselwerk van uw gevel.

Uw gevel laten hydrofoberen (impregneren)?

Van Dooren B.V. is gespecialiseerd in het onderhouden van gevels. Naast het voegen en renoveren adviseren we altijd om de gevel ook te hydrofoberen. Met onze behandeling kan uw gevel in veel gevallen weer tientallen jaren vooruit. Onze vakkundige medewerkers zijn bedreven in het vinden van de juiste oplossing, die naast kostenefficiënt, ook het resultaat geeft dat u verwacht.

Wilt u weten wat we voor u kunnen doen?

Neem contact met ons op, we helpen u graag verder.