Gevel chemisch reinigen

In sommige gevallen is het nodig om uw gevel chemisch te reinigen. Bijvoorbeeld bij het verwijderen van verfresten of lichte roetaanslag. We gebruiken daarvoor alkalische middelen die we met een borstel aanbrengen, of vernevelen op de gevel. Dan wachten we even tot het vuil losweekt. Na verloop van tijd spoelen we de gevel af onder hoge druk.

Alleen als reinigen met onze hogedruk stoomcleaner onvoldoende resultaat geeft, en stralen met ons torbo-systeem niet nodig is, dan adviseren we om uw gevel chemisch te reinigen. Onze vakmensen zorgen voor goede bescherming en houden rekening met milieuwetgeving.

Gevel waterafstotend maken

Veel vervuiling kan voorkomen worden door uw gevel te impregneren met een waterafstotend middel, ook wel hydrofoberen genoemd. Steen en cement heeft de natuurlijke werking dat het water opneemt, vuil kan zo ook diep doordringen in uw gevel, dieper dan aan de buitenkant zichtbaar is. Veel schade in muren ontstaat door de werking van vocht en vuil, wat simpel te voorkomen is door de gevel waterafstotend te maken.

Vakkundig reinigen

Van Dooren B.V. is ervaren in het reinigen en onderhouden van gevels. Als chemisch reinigen niet door vakmensen gedaan wordt kan het voegwerk beschadigd raken. Onze vakmensen beschikken over de kennis en kunde om uw gevel of muur te reinigen met de juiste behandeling.

Wilt u weten wat we voor u kunnen doen?

Neem contact met ons op, we helpen u graag verder.